Uitzicht over Jan Thiel en Chogogo Drone uitzicht over de villa Lekker genieten van uw vakantiehuis op Curacao Drone uitzicht over de villa
text Curacao
Vogel Kolibrie

Villa Kolibrie - "Kleine Lettertjes"

Ga direct naar:

Aankomst en Vertrek; minimumverblijf
Aansprakelijkheid verhuurder
Aansprakelijkheid huurder
Achterlaten van de woning bij uw vertrek
Alarm
Annulering
Beheer
Gebruik Accommodatie
Handdoeken en linnengoed
Inbegrepen in de huurprijs
Kinderen
Naturisme en topless zonnen
Homosexualiteit
Optie, reservering, betaling en borgsom
Prijzen
Roken, drugs en alcohol
Verzekeringen

 

 

Aankomst en Vertrek; minimumverblijf
U kunt elke dag aankomen of vertrekken. Er geldt een minimumverblijf van 7 nachten, in het hoogseizoen soms 2 weken (zie de prijstabel). De aankomsttijd is 14.00 uur of later; wij vragen u de accommodatie uiterlijk om 09.00 uur te verlaten om de schoonmaakster de gelegenheid te geven de accommodatie voor de volgende huurder tijdig gereed te hebben. Wilt u op de dag van vertrek de accommodatie blijven gebruiken tot de middag of de avond (i.v.m. retourvlucht) dan kunt u, om zeker te zijn, een 'late check out' reserveren, zie de prijstabel. Een late check out geeft u recht op gebruik van de woning tot het op de reserveringsbevestiging aangegeven tijdstip.

 

Gebruik van de accommodatie
De accommodatie is uitsluitend bedoeld als vakantieverblijf. U wordt geacht rekening te houden met de opvattingen zoals deze voor het bewonen van luxe woonwijken op Curaçao gelden. Dit betekent o.a. dat geen sprake mag zijn van overlast voor buurtbewoners (in wat voor vorm dan ook), naakt of topless zonnen en/of het houden van feesten en andere bijeenkomsten waar meer dan het aantal geboekte personen aanwezig zal zijn (tenzij u tevoren schriftelijke toestemming van de verhuurder of iemand namens hem, heeft gekregen). Raadpleeg bij twijfel vooraf de verhuurder en/of beheerder.

 

Prijzen
In de prijstabel vindt u de prijzen van de woning met het aantal slaapkamers dat ter beschikking wordt gesteld. Per slaapkamer geldt een maximum van 2 personen. Eén kinderbedje kan worden bijgeplaatst zonder extra kosten. Meerdere kinderbedjes zijn op aanvraag leverbaar, zo lang de voorraad strekt en tegen kostprijs. Niet-geboekte slaapkamers worden afgesloten tijdens uw verblijf, maar u behoudt de accommodatie uiteraard voor alleengebruik.
Tevens treft u in de prijstabel de kosten van de eindschoonmaak en het vrije verbruik van electriciteit aan. Deze zijn afhankelijk van het aantal slaapkamers dat ter beschikking is gesteld.

De kosten voor het gebruik van de auto zijn per auto per dag (eenheden van 24 uur). Het gebruik van de auto kan alleen voor de gehele duur van uw verblijf worden bijgeboekt; wilt u korter huren, dan kunnen wij bemiddelen voor een auto van een externe verhuurpartner.

Indien u gekozen heeft voor ons 'all-in-tarief' zijn vele genoemde kosten alsmede die van de huurauto reeds inbegrepen, zoals vermeld in de prijstabel.

 

Optie, reservering, betaling en borgsom
Voordat u reserveert kunt u een optie nemen. In deze periode heeft u dan de gelegenheid vluchten te regelen. Gedurende de optieperiode wordt de accommodatie niet aan iemand anders toegezegd. De lengte van de optieperiode is afhankelijk van de vraag naar beschikbaarheid en wordt tevoren met u afgesproken; veelal gaat het om een week. Verder wordt de afspraak gemaakt dat, als iemand anders in de optieperiode de accommodatie wil huren, u nog 24 uur de gelegenheid krijgt een definitieve beslissing te nemen. Daarna vervalt de optie automatisch.

Op de pagina beschikbaarheid kunt u zien of een optie is afgegeven. Deze zijn daar geel gemarkeerd.
Zodra u reserveert, wordt deze 10 dagen vastgehouden. U ontvangt een huurovereenkomst (tevens factuur). In genoemde periode dient uw aanbetaling op de rekening van de verhuurder te zijn bijgeschreven, anders vervalt uw reserveringsverzoek. Als u wel reserveert, maar de reservering vervalt door het uitblijven van uw aanbetaling, zijn de annuleringskosten minimaal € 125,-.
De aanbetaling bedraagt 50% van de huursom van de woning; de resterende betaling (de andere 50% van de huursom van de accommodatie plus alle overige kosten) dient uiterlijk 4 weken voor aankomst op de rekening van de verhuurder te zijn bijgeschreven.

Voor reserveringen die meer dan 330 dagen voor vertrek worden gedaan geldt een afwijkende, gunstigere betalingsregeling: u betaalt bij reservering 3 nachten; deze aanbetaling wordt 10 maanden voor aankomst aangevuld tot de eerdergenoemde 50%. Bovendien kunt u tot 10 maanden voor aankomst gratis annuleren. Deze regeling geldt omdat u pas 330 dagen tevoren vluchten kunt boeken.
De borgsom bedraagt minimaal € 400,- en is afhankelijk van het aantal personen en/of geboekte slaapkamers (verschilt per accommodatie). Per leenauto geldt een extra borgsom van minimaal € 300,-. De borgsom wordt 14 dagen na uw vertrek teruggestort onder aftrek van kosten en schaden die voor uw rekening komen.

 

Inbegrepen in de huurprijs
Wel inbegrepen: elektriciteit (incl. airconditioning) tot een verbruik zoals in de prijstabel staat aangegeven; gas en water, schoonmaak bij aankomst en -bij langer verblijf- tussendoor (gemiddeld 1 x per 8 dagen), bed- en linnengoed, thee- en handdoeken en strandlakens, beschikbaarheid internetverbinding (abonnement- of prepaid systeem, dit verschilt per accommodatie), kosten gebruik internet indien de woning een abonnement-systeem heeft.

Indien u gekozen heeft voor ons 'all-in-tarief' zijn vele genoemde kosten alsmede die van de huurauto reeds inbegrepen, zoals vermeld in de prijstabel.

Niet inbegrepen: Het meerverbruik van elektriciteit (wordt verrekend met de borgsom tegen het dan geldende lokale tarief); de meterstanden worden, in uw bijzijn, opgenomen aan het begin en einde van uw verblijf. Eindschoonmaak, kosten halen/brengen vliegveld (ca. € 15,00 p.p. retour; per auto max. 4 personen), kosten gebruik internet indien de woning is voorzien van een prepaid-systeem (u kunt een internet prepaid kaart kopen), eventuele borg en beltegoed voor een door ons ter beschikking gestelde locale mobiele telefoon.

 

Kinderen
Kinderen die bij de ouders op de kamer in een kinderbedje slapen, logeren gratis. Natuurlijk wordt er voor het kind linnengoed en handdoeken ter beschikking gesteld. Voor een kinderbedje (60x120 cm) geldt een maximum leeftijd van 2 jaar bij aankomst.

 

Handdoeken en linnengoed
Tijdens uw verblijf wordt de woning ruim voorzien van linnengoed:
- bedlinnen: bij aankomst zijn alle bedden opgemaakt en deze worden na ca. 8 dagen verschoond. Verder ontvangt u per persoon een extra set bedlinnen, zodat u tussentijds kunt verschonen; Wilt u tussentijds extra linnengoed, dan kan dat tegen betaling van ANG 7,50 per bedlinnenpakket. Deze kosten dient u ter plaatse af te rekenen, voor uw vertrek.
- handdoeken: u ontvangt per persoon per week: 2 strandlakens, 2 badlakens, 2 handdoeken en 3 washandjes. Wilt u tussentijds extra handdoeken, dan kan dat tegen betaling van ANG 15,- per handdoekenpakket. Deze kosten dient u ter plaatse af te rekenen, voor uw vertrek.

 

Aansprakelijkheid verhuurder
De verhuurder is niet aansprakelijk voor:
- Diefstal, schade of verlies tijdens de huurperiode van de woning;
- Ongevallen in en om de woning;
- Tijdelijke storingen aan apparatuur in en om de woning en tijdelijke storingen in stroom of water- voorziening;
- Overmacht van welke aard dan ook;
- Kennelijke fouten gemaakt door de huurder van welke aard dan ook;
- (overlast van) bouwactiviteiten buiten het gehuurde perceel.
Indien het zwembad buiten toedoen van de huurder tijdelijk niet gebruikt kan worden, vergoedt de verhuurder een bedrag van NAF 25,00 per dag zolang deze situatie zich voordoet. De verhuurder spant zich in deze situatie zo kort mogelijk te laten duren.

 

Aansprakelijkheid huurder
De huurder is tijdens de huurperiode aansprakelijk voor door hem toegebrachte schade aan de woning, het zwembad, de tuin of aan de inboedel. Schades dienen altijd gemeld te worden, ook als deze door de huurder zelf hersteld (kunnen) worden. Zelf herstellen is niet toegestaan. Indien de schade door uw toedoen is veroorzaakt, brengen wij de reparatie/vervangingskosten in rekening. Tijdig (d.w.z. ter plaatse aan de beheerder of uiterlijk binnen 5 dagen na uw terugkomst in Nederland) gemelde schades van in totaal (per verblijf) minder dan € 25,- berekenen wij niet door. Niet (tijdig) gemelde schades worden volledig doorbelast.

 

Verzekeringen
De verhuurder heeft het huis en de aan verhuurder toebehorende inventaris verzekerd tegen de gebruikelijke risico's en op de gebruikelijke condities bij een lokale verzekeringsmaatschappij. De aan huurder toebehorende goederen zijn niet op deze verzekering verzekerd. Wij raden u aan een deugdelijke reisverzekering af te sluiten.

 

Alarm
De woning is voorzien van een goed werkende alarminstallatie. De huurder is verplicht deze te gebruiken indien de woning door alle personen wordt verlaten. De huurder is bekend met het feit dat, indien het alarm niet blijkt te zijn gebruikt, schade door diefstal en inbraak voor zijn rekening komt indien de verzekeringsmaatschappij van verhuurder om deze reden geen of een onvolledige uitkering zou verstrekken.

 

Achterlaten van de woning bij uw vertrek
De beheerder zal u vertellen hoe de woning (en dan met name de keuken) bij vertrek dient te worden achtergelaten. De eindschoonmaak is inclusief, maar de apparatuur in de keuken dient in principe schoon te worden achtergelaten. Mocht u daarbij hulp van een schoonmaakster wensen, dan kan dat tegen een geringe vergoeding.
De huurder is verantwoordelijk voor het afval dat hij achterlaat. Het gebruik van een vuilcontainer is gratis; overtollig afval dient hij zelf weg te brengen naar de zgn. Landfill. Afval mag niet buiten een container worden aangeboden cf. de wetgeving op Curaçao.
Vraagt u er even naar bij de beheerder.

 

Annuleren en wijzigen
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan proberen wij de accommodatie voor dezelfde periode opnieuw te verhuren. Hierbij gelden de volgende annuleringsbepalingen:

  • Indien volledige herverhuur lukt: administratiekosten van € 125,-
  • Indien herverhuur gedeeltelijk lukt: administratiekosten van € 125,- vermeerderd met de som van de huurprijs over de dagen dat herverhuur niet meer lukt;
  • Indien herverhuur in het geheel niet meer lukt: de volledige huursom.

Indien u (of een deel van uw reisgezelschap) eerder vertrekt dan de afgesproken vertrekdatum, vindt geen restitutie plaats.
Het wijzigen van het aantal geboekte slaapkamers voor uw aankomst geldt niet als annulering. De meer-/ minderprijs wordt met u verrekend voor uw vertrek.

 

Roken, drugs en alcohol
Roken
Op Curaçao leeft u buiten. Daar kunt u natuurlijk uw geliefde rokertje opsteken, maar wij willen u, mede ten behoeve van vele medehuurders, dringend verzoeken in de accommodatie niet te roken. Bij geconstateerde overtreding, ook als u de woning al heeft verlaten maar voordat er nieuwe gasten zijn gearriveerd, zullen wij de woning door een professioneel schoonmaakbedrijf laten reinigen waarvan de kosten, met een minimum van EUR 300,00, voor uw rekening zijn.
Drugs
Het gebruik van drugs en/of geestverruimende middelen, in wat voor vorm dan ook, is niet toegestaan. Bij geconstateerde overtreding kan de huurovereenkomst met onmiddellijke ingang door de verhuurder/ beheerder worden beëindigd.
Alcohol
Wij verzoeken u dringend bij het nuttigen van alcoholische dranken dusdanige hoeveelheden te vermijden waarbij overlast voor de buren zou kunnen ontstaan. Bij klachten van omwonenden kan de huurovereenkomst met onmiddellijke ingang door de verhuurder/ beheerder worden beëindigd.

 

Naturisme en topless zonnen
Wij maken u erop attent dat, door de ligging van de woning in een woonwijk, naturisme en topless zonnen, in en om de accommodatie niet is toegestaan. Houd u rekening met de geldende opvattingen over dit soort zaken op Curaçao, die duidelijk afwijken van de Nederlandse. Op een aantal (niet-openbare) stranden mag u overigens wel topless zonnen. Dit staat duidelijk bij de ingang van het strand aangegeven.

 

Homosexualiteit
Houd u er ook rekening mee dat de lokale cultuur in het algemeen (sterk) afwijzend reageert op uitingen van een homosexuele relatie. Ook dit wijkt dus sterk af van de Nederlandse opvattingen. Het is goed dit te beseffen als u zich in het openbare leven bevindt.

 

Beheer
De accommodaties worden beheerd door Villas & More, onze professionale locale partner. Kijk voor meer informatie op www.villasandmore.net.

Houd u er rekening mee dat de accommodatie regelmatig schoongemaakt wordt, de tuin wordt onderhouden en er soms acute reparaties moeten plaatsvinden. Hierdoor zal er soms personeel van of namens Villas & More de woning moeten kunnen betreden. Dit doen wij uiteraard in overleg met u, zodat u tevoren weet wanneer u dit mag verwachten. Wij vragen om uw begrip hiervoor. In verreweg de meeste gevallen hoeft u daar uiteraard niet voor thuis te blijven.