Uitzicht over Jan Thiel en Chogogo Drone uitzicht over de villa Lekker genieten van uw vakantiehuis op Curacao Drone uitzicht over de villa
text Curacao
Vogel Kolibrie

Villa Kolibrie - Ligging op Curaçao

Uitzicht over de Tafelberg

Seru Bottelier is nog niet zo heel erg bekend, vergeleken met de bij toeristen populaire wijken als Jan Thiel, Brakkeput en Jan Sofat. Maar de laatste jaren is het oude gedeelte van deze 'berg' fors uitgebreid met hele mooie villa's, die vooral op het hoogste gedeelte zijn gebouwd. Natuurlijk vanwege het uitzicht, dat u op maar weinig plaatsen zult tegenkomen als op Seru Bottelier.

Dus de komende jaren zult u deze naam steeds vaker horen, want de wijk is heel mooi aangelegd, bestaat uit fraai gebouwde villa's en biedt door de zeer centrale ligging een veel beter uitgangspunt dan veel andere vakantiewoningen. En dan het uitzicht...!

De door Google Earth gebruikte foto's van Curaçao zijn een aantal jaren oud. Ze geven daarom geen actuele informatie over de feitelijke bebouwing in en om de villa, maar alleen een exacte positie van de ligging van de woning.

Ongeveer halverwege Punda en Jan Thiel, net voor de lagune van Jan Thiel, verrijst de heuveltop van Bottelier. Deze wijk kenmerkt zich door grotere woningen in een gemêleerde bouwstijl.

Lagune met Flamingos (in Papiaments Chogogo)

Sinds begin deze eeuw is de verdere uitbreiding met mooie en vaak zeer sprekende villa's versneld. De mooiste uitzichten heeft u vanaf de zee- en lagunekant van de heuvel: daar heeft u zicht op zee, op de Tafelberg, de bergen van Venezuela en natuurlijk de prachtige lagune van Jan Thiel. Een beschermd natuurgebied waar vele flamingo's hun 'thuis' hebben gevonden en hun voedsel vinden in het brakke water. Het is de grootste en drukst bezochte flamingolagune van het eiland. Soms zijn er duizenden flamingo's te zien.

Deze lagune ligt als een heerlijk rustpunt in dit drukkere gedeelte van Curaçao en de lokale overheid wil dat graag zo houden. Dat betekent weer dat er in veel gedeeltes rondom deze lagune niet meer gebouwd mag worden, waardoor flora en fauna goed beschermd worden. Maar u bent er te voet, fiets of mountainbike van harte welkom om te genieten van een van de meest verrassende plekjes van de Oostkant van Curaçao.

Ten westen van Seru Bottelier zit u in een mum van tijd in de drukkere winkelstraten van Salina, Zeelandia en Punda. En ook de supermarkten van Vreugdenhil (minder dan 2 minuten) en Albert Heijn (5 minuten) zijn dichtbij.
Houdt u van het uitgaansleven op Curaçao? Ook dan zit u goed, want vanaf uw terras kunt in de verte Mambo Beach, Kontiki Beach, het Seaquarium en Lions Dive/Hemmingway's zien liggen. Niet alleen leuk om naar toe te gaan, maar ook te genieten van het vuurwerk dat daar regelmatig wordt afgestoken.

De ligging tussen 'stad en strand' maakt ook de stranden goed en snel bereikbaar. Binnen 5 minuten bent u op de stranden van Mambo, Kontiki, Jan Thiel en Caracasbaai. En op vrijwel al deze locaties zijn goede duikscholen gevestigd, als u het 'onder water' eens wilt proberen.